Joule Printing

17.02.2020
2.281

En yeni eklemeli imalat uygulamalarından birisi olan JOULE PRINTING i araştırdık

Joule Printing
REKLAM ALANI

Eklemeli imalatın keşfinden bugüne farklı ihtiyaçlar doğrultusunda birçok farklı eklemeli imalat uygulaması şekillenmiştir. Henüz tam anlamıyla kusursuzluğa ulaşılamamış olunsa da her sektör için ideal bir eklemeli imalat yöntemi bulunmaktadır. Özellikle son yıllarda tüm metodlara meydan okuyan yeni bir yöntem gündeme gelmeye başlamıştır: JOULE PRINTING

Eklemeli imalat uygulamalarının gördüğü büyük ilgiye rağmen arka planda hala yüksek üretim maliyetleri, düşük baskı hızı, yüksek yüzey pürüzlülüğü gibi sorunlar da bulunmaktadır. Tüm bu sorunlara çözüm getirmeyi amaçlayan Digital Alloy, JOULE PRINTING teknolojisini geliştirmiştir.

https://www.youtube.com/watch?v=Yv7jovVBykU
  • İş Akışı
  1. Tel besleyici ve hareket sistemleri, telin ucunu istenen erime konumuna temas edecek şekilde konumlandırır
  2. Tel yerleştirildikten sonra, sistem akımı tele ve yazdırılan parçaya iter. Akım, tıpkı bir tost makinesindeki bobininin ısınmasında olduğu gibi, joule ısıtması kullanarak telin ucunu eritir
  3. Baskı kafası parça kesit geometrisi boyunca gezdirilir ve nihai parça elde edilene kadar bu süreç tekrarlanır
  • Baskı Hızı ve Çözünürlük

Eklemeli imalat uygulamalarının en büyük sorunlarından biri olan baskı boyutu sınırlandırmasına son veren DED uygulamaları, her ne kadar büyük boyutlu parçalarda yüksek baskı hızları vaad etse de maalesef yüzey kalitesinde sınıfta kalmaktadır. Joule Printing, özellikle tel beslemeli DED sistemlerine göre benzer baskı hızlarında daha yüksek çözünürlük sağlar.

https://www.digitalalloys.com/blog/joule-printing-vs-wire-ded/

*Veriler 0.9mm çapında tel beslemeli Joule Printing için geçerlidir

DED sistemlerde genellikle 1-3mm çapında tel kullanılır. Bu tür sistemlerde eriyik biriktirme genişliği yaklaşık 10x daha büyük olup 10-20mm aralığında biriktirme yapar.

https://www.digitalalloys.com/blog/joule-printing-vs-wire-ded
https://www.digitalalloys.com/blog/joule-printing-vs-wire-ded/
  • Maliyetler
https://www.digitalalloys.com/blog/joule-printing-vs-wire-ded/
  • Hammadde/Malzeme

Joule Printing yönteminde, tıpkı DED sistemlerinde olduğu gibi kaynaklanabilir tüm metaller kullanılabilmektedir. Buradaki kilit nokta aynı malzemeleri diğer eklemeli imalat yöntemlerine göre daha düşük enerji yoğunluğunda ergiterek yığabilmesidir.

https://www.digitalalloys.com/blog/joule-printing-vs-wire-ded/
  • Baskı Boyutları

Joule Printing yönteminin düşük yüzey pürüzlülüğü, düşük enerji yoğunluğu gibi birçok avantajı bulunmasına rağmen baskı boyutunda DED sistemleri ile karşılaştırıldığında geride kalmaktadır. Şimdilik 40x40x25 cm(XYZ) boyutlarındaki bir yazıcı ile sınırlı olan Joule Printing, ilerleyen süreçten eklemeli imalat alışkanlıklarını altüst edecek düşük enerji yoğunluklu, büyük ölçekli ekonomik makineler ile karşımıza çıkacaktır.

Kaynak: https://www.digitalalloys.com/blog/joule-printing-vs-wire-ded/

REKLAM ALANI
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Oğuz Kaan ÖZTÜRK ©2020